U bent hier: Home / Tentoonstellingen

Tentoonstellingen

Het RKD (Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie), Paleis Het Loo en De Mesdag Collectie organiseren samen de tweedelige expositie Penseelprinsessen, waarbij op twee locaties voor het eerst aandacht wordt besteed aan het werk en de betekenis van de vele vrouwelijke kunstenaressen in de 19de eeuw. De dubbeltentoonstelling Penseelprinsessen is van 18 februari tot en met 27 mei 2012 bij Paleis Het Loo te zien en van 30 mei tot en met 26 augustus 2012 bij De Mesdag Collectie. Gezamenlijk tonen de musea ruim 120 schilderijen, miniaturen, tekeningen en beeldhouwwerken van bekende en onbekende kunstenaressen die voor het merendeel niet of nauwelijks in museumzalen te zien zijn geweest.

Bij de presentatie in Apeldoorn, Penseelprinsessen I, Kunstenaressen aan en rond het hof worden werken van talentvolle kunstenaressen van welgestelde en Koninklijke komaf getoond naast opdrachten die leden van het Koninklijke Huis aan beroepskunstenaressen verstrekten.

Bij de expositie in Den Haag, Penseelprinsessen II, Schilderen als beroep wordt aandacht besteed aan de vele professionele kunstenaressen van de negentiende eeuw.

Koningin Wilhelmina 

Print pagina http://www.penseelprinsessen.nl/tentoonstellingen/tentoonstellingen-1